Potrebujeme:

2 litre voda prevarená vychladnutá

Čerstvá mäta

2 kg jahody

70 g kyselina citrónová

2 kg cukor kryštálový

 

Postup:

Jahody umyjeme a pokrájame na menšie kúsky, mätu umyjeme. Vložíme ich do misy, zalejeme 2 litrami vody, pridáme kyselinu citrónovú. Premiešame, necháme odstáť v chlade – najlepšie cez noc. Scedíme, pridáme 2 kg cukru. Miešame až kým sa cukor rozpustí. Sirup nalejeme do fliaš, skladujeme v chladničke.

Jahodovomätový sirup bez varenia


600 g hrušky

400 g cukor práškový

100 g múka polohrubá

300 g múka hrubá

1 KL sódabikarbóna

200 ml olej

1 cukor vanilkový

3 vajcia

Všetky suroviny aj s nastrúhanými hruška mi zmiešame.

Pečieme na 180 st.