Čučoriedkové profiterolky

100 ml voda

100 ml mlieko plnotučné

80 g maslo

10 g trstinový cukor

soľ

160 g múka hladká

5 vajec

 

Krém:

1 vanilkový lusk

600 ml mlieko

5 PL cukor krupica

2 ks puding vanilkový prášok

250 g maslo

 

Čučoriedkový lekvár

Čučoriedky

 

Vodu, mlieko, maslo, soľ a cukor privedieme k varu. Za stáleho miešania prisypeme všetku múku. Vzniknuté cesto chvíľu odpaľujeme v hrnci, kým sa nezačne odliepať od stien hrnca. Potom ho necháme úplne vychladnúť. Do vychladnutého cesta po jednom zašľaháme celé vajíčka. Cesto vložíme do cukrárskeho sáčku so zdobiacou, na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekame malé kopčeky. Profiterolky pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C približne 10 – 15 minút. Upečené necháme vychladnúť.

Z vanilkového struku vyškrabeme zrniečka. Z mlieka, cukru, pudingových práškov a zrniečok vanilky uvaríme puding. Do vychladnutého pudingu zamiešame maslo. Krémom naplníme cukrárske vrecko.

Profiterolky prerežeme, do spodnej časti dáme čučoriedkový lekvár, čučoriedky a nastriekame plnku. Prikryjeme vrchnou časťou.