100 ml voda
100 ml mlieko plnotučné
80 g maslo
10 g trstinový cukor
soľ
160 g múka hladká
5 vajec
Krém:
1 vanilkový lusk
600 ml mlieko
5 PL cukor krupica
2 ks puding vanilkový prášok
250 g maslo
Čučoriedkový lekvár
Čučoriedky
Vodu, mlieko, maslo, soľ a cukor privedieme k varu. Za stáleho miešania prisypeme všetku múku. Vzniknuté cesto chvíľu odpaľujeme v hrnci, kým sa nezačne odliepať od stien hrnca. Potom ho necháme úplne vychladnúť. Do vychladnutého cesta po jednom zašľaháme celé vajíčka. Cesto vložíme do cukrárskeho sáčku so zdobiacou, na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekame malé kopčeky. Profiterolky pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C približne 10 – 15 minút. Upečené necháme vychladnúť.
Z vanilkového struku vyškrabeme zrniečka. Z mlieka, cukru, pudingových práškov a zrniečok vanilky uvaríme puding. Do vychladnutého pudingu zamiešame maslo. Krémom naplníme cukrárske vrecko.
Profiterolky prerežeme, do spodnej časti dáme čučoriedkový lekvár, čučoriedky a nastriekame plnku. Prikryjeme vrchnou časťou.