Šišky s kúskami jabĺk plnené jablkovým džemom
Potrebujeme:
- 400 g múka hladká
- 50 g cukor krupica
- 21 g kvasnice
- 210 g mlieko vlažné
- 50 g maslo zmäknuté
- 10 g
- 1 jablko
- 4 g loľ
- Jablkový džem
Postup:
Z vlažného mlieka, 2PL múky a kvasníc si pripravíme kvások. Keď zdvojnásobí svoj objem, pridáme ho k ostatným surovinám a vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť aspoň hodinu. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme ho a vykrojíme kolieska. Tie necháme aspoň 30 minút podkysnúť. Šišky smažíme na oleji. Do hotových šišiek spravíme bielym pásikom noža otvor, cez ktorý ich naplníme jablkovým džemom.
Pokračujte v pečení s radosťou!
Strapaté šišky s jablkami
Potrebujeme:
4 jablká
1 citrón
1 KL škorica mletá
1 bal. cukor škoricový
2 vajcia
120 g cukor kryštálový
1 KL cukor vanilkový
120 g mlieko vlažné
60 g olej
300 g múka hladká
1 bal prášok do pečiva
Soľ
Postup:
Jablká nakrájame na menšie kocky, dochutím ich škoricou, škoricovým cukrom, citrónovou šťavou a nastrúhanou kôrou. Premiešame.
Z ostatných surovín vymiešame cesto do ktorého pridáme ochutené nakrájané jablká aj so šťavou.
Čajovou lyžicou naberám jablkové cesto a pomocou druhej lyžice ho sťahujem do horúceho oleja. Vyprážame na miernom ohni.
Vypražené strapaté jablkové šišky posypeme práškovým cukrom.