Evelina mrežovník

300 g múka polohrubá

100 g jablkové čipsy

1 bal. prášok do pečiva

150 g cukor práškový

soľ

2 ks vajce

110 g maslo

1 kg jablko

1 ks citrón

Škorica mletá

Cukor kryštálový

Zmiešame múku, sušené jablká rozmixované na jemno, prášok do pečiva, cukor, vajíčka, štipku soli a pridáme aj maslo izbovej teploty. Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti – väčšiu a menšiu. Väčšiu časť rozvaľkáme na veľkosť plechu a uložíme na plech s papierom na pečenie. 

Jablká očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle, ochutíme citrónovou šťavou a kôrou a podľa chuti pridáme škoricu, cukor. Ochutené jablká navrstvíme na cesto na plechu a na vrchu urobíme mriežku zo zvyšného cesta.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu.