Evelina koláč s Grankom

 
Evelina koláč s Grankom (4 porcie)
 
Ingrediencie na cesto:
2,5 hrnčeka hladkej múky
1 hrnček kryštálového cukru
2 ČL mletej škorice
1 PL kakaa
2 PL Granka
1 ČL jedlej sódy
½ balíčka prášku do pečiva
1 hrnček mlieka
½ hrnčeka oleja
2 vajcia
700 g nastrúhaných jabĺk
Ingrediencie na krém:
100 g Granka
500 g kyslej smotany
100 g horkej čokolády
 
Postup:
Zmiešame všetky suché ingrediencie.
Prilejeme mlieko, olej, vajcia a pridáme nastrúhané jablká aj so šťavou. Všetko dôkladne premiešame.
Cesto nalejeme na plech vymastený tukom a vysypaný múkou.
Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 30 minút.
 
Krém:
Po upečení potrieme povrch koláča krémom z kyslej smotany a Granka. Na záver vrch polejeme rozpustenou čokoládou a necháme stuhnúť.