INGREDIENCIE
6 žĺtkov
6 PL cukor kryštálový
6 PL múka polohrubá
6 bielkov
Soľ
1 smotana na šľahanie
1 mascarpone
Cukor práškový
Jahody
 
POSTUP
Žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme múku. Jemne zapracujeme sneh z bielkov.
Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme.
Hotové cesto opatrne stiahneme z papiera, zrolujeme do mokrej utierky a necháme vychladnúť.
Šľahačku, mascarpone a práškový cukor vymiešame.
Vychladnutú roládu naplníme krémom s kúskami jahôd.

JAHODOVÁ ROLÁDA


600 g hrušky

400 g cukor práškový

100 g múka polohrubá

300 g múka hrubá

1 KL sódabikarbóna

200 ml olej

1 cukor vanilkový

3 vajcia

Všetky suroviny aj s nastrúhanými hruška mi zmiešame.

Pečieme na 180 st.