Ingrediencie:
6 žĺtkov
250 g práškový cukor
250 g múka polohrubá
prášok do pečiva
150 ml olej
150 ml voda
6 bielkov
Soľ
2 ks smotana na šľahanie
1 smetafix
práškový cukor
2 ks smotana kyslá
Jahodové pyré (džem)
Želatína
Jahody
 
Postup:
Žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme múku, prášok do pečiva, olej, vodu a jemne zapracujeme sneh z bielkov. Upečieme.
Smotanu, smetafix a práškový cukor vyšľaháme, primiešame kyslú smotanu.
Vychladnuté cesto potrieme jahodovým pyré (džemom), na ktoré rozotrieme smotanový krém. Na krém uložíme jahody a zalejeme želatínou.
Necháme stuhnúť v chladničke.
DOBRÚ CHUŤ!

JAHODOVÝ KOLÁČ SO ŽELATÍNOU


600 g hrušky

400 g cukor práškový

100 g múka polohrubá

300 g múka hrubá

1 KL sódabikarbóna

200 ml olej

1 cukor vanilkový

3 vajcia

Všetky suroviny aj s nastrúhanými hruška mi zmiešame.

Pečieme na 180 st.