7 ks bielka
7 PL cukor trstinový
7 ks žĺtka
200 g mak mletý
½ bal prášok do pečiva
250 g mascarpone
250 ml smotana na šľahanie
1 ks cukor vanilkový
1 PL cukor práškový
500 g tvaroh jemný
Jahodové pyré alebo lekvár
Jahody
Cukrárenské želé červené v prášku
Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, primiešame žĺtky a zľahka ručne primiešame mak s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180°C. cca 25 minút..
Mascarpone vyšľaháme so smotanou na šľahanie a s cukrami do tuhého krému, primiešame tvaroh.
Vychladený korpus potrieme jahodovým pyré, naň rozotrieme tvarohový krém. Na krém uložíme jahody a zalejeme želatínou. Necháme stuhnúť v chladničke.