Potrebujeme:

2 hrnčeky levanduľa čerstvá kvety

3,5 hrnčeka voda

½ hrnčeka citrónová šťava

20 g pektín prírodný

4 hrnčeky cukor kryštálový

Hrnček 250 ml

 

Postup:

Kvety levandule zalejeme vriacou vodou a necháme odstáť.

Precedíme ich do hrnca, pridáme citrónovú šťavu.

Pektín prisypeme do tekutiny tak, aby sa z neho neurobili hrčky. Necháme zovrieť a za stáleho miešania pridáme cukor. Varíme asi 6 minút.

Ešte horúci plníme do pohárov alebo formičiek.

 

Levanduľové želé


600 g hrušky

400 g cukor práškový

100 g múka polohrubá

300 g múka hrubá

1 KL sódabikarbóna

200 ml olej

1 cukor vanilkový

3 vajcia

Všetky suroviny aj s nastrúhanými hruška mi zmiešame.

Pečieme na 180 st.