Potrebujeme:

200 g sušienky

90 g maslo rozpustené

400 g čučoriedky

200 g kryštálový cukor

200 ml voda

2 PL škrob kukuričný + 100ml vody

4ČL želatína v prášku

4PL voda

1000 g tvaroh jemný

200 g cukor práškový

Kôra z menšieho citróna

400 g smotana na šľahanie

 

Postup:

Sušienky podrvíme na prach a premiešame s rozpusteným maslom. Zmes utlačíme a zarovnáme na dno formy. Korpus uložíme do chladničky.

Čučoriedky s kryštálovým cukrom nasypeme do hrnca. Prilejeme vodu a všetko spolu privedieme k varu. K čučoriedkovej omáčke primiešame škrob rozpustený v troške vody a ešte spoločne povaríme asi 2 minúty. Necháme vychladnúť.

Do  malého kastrólika nasypeme želatínu, pridáme 4 lyžice vody a necháme napučať.

Medzitým si v miske vyšľaháme tvaroh s práškovým cukrom, citrónovou kôrou a primiešame vyšľahanú šľahačku.

Keď je krém vyšľahaný, napučanú želatínu zahrejeme a zašľaháme ju do krému.

Do krému zľahka zamiešame aj čučoriedkové pyré. Krém rozotrieme na korpus.

Čučoriedkový koláč uložíme do chladu na aspoň 6 hodín, ideálne cez noc.

Tvarohový koláč s čučoriedkami


600 g hrušky

400 g cukor práškový

100 g múka polohrubá

300 g múka hrubá

1 KL sódabikarbóna

200 ml olej

1 cukor vanilkový

3 vajcia

Všetky suroviny aj s nastrúhanými hruška mi zmiešame.

Pečieme na 180 st.