Tvarohový koláč s čučoriedkami
Potrebujeme:
200 g sušienky
90 g maslo rozpustené
400 g čučoriedky
200 g kryštálový cukor
200 ml voda
2 PL škrob kukuričný + 100ml vody
4ČL želatína v prášku
4PL voda
1000 g tvaroh jemný
200 g cukor práškový
Kôra z menšieho citróna
400 g smotana na šľahanie
Postup:
Sušienky podrvíme na prach a premiešame s rozpusteným maslom. Zmes utlačíme a zarovnáme na dno formy. Korpus uložíme do chladničky.
Čučoriedky s kryštálovým cukrom nasypeme do hrnca. Prilejeme vodu a všetko spolu privedieme k varu. K čučoriedkovej omáčke primiešame škrob rozpustený v troške vody a ešte spoločne povaríme asi 2 minúty. Necháme vychladnúť.
Do malého kastrólika nasypeme želatínu, pridáme 4 lyžice vody a necháme napučať.
Medzitým si v miske vyšľaháme tvaroh s práškovým cukrom, citrónovou kôrou a primiešame vyšľahanú šľahačku.
Keď je krém vyšľahaný, napučanú želatínu zahrejeme a zašľaháme ju do krému.
Do krému zľahka zamiešame aj čučoriedkové pyré. Krém rozotrieme na korpus.
Čučoriedkový koláč uložíme do chladu na aspoň 6 hodín, ideálne cez noc.