Potrebujeme:

800 g múka hladká

2 vajcia

250 g kyslá smotana

450 ml mlieko

Soľ

1 PL Cukor kryštálový

Kvasnice

Čerešne

Cukor kryštálový

Mak

 

Postup:

Všetky ingrediencie spolu zmiešame, vypracujeme hladké cesto. Cesto hneď preložíme na vymastený plech a roztlačíme ho rumami na celé dno – čo najtenšie.

Poukladáme čerešne, posypeme cukrom a makom.

Pečieme na 180°C

Kysnutý čerešňový koláč bez kysnutia


600 g hrušky

400 g cukor práškový

100 g múka polohrubá

300 g múka hrubá

1 KL sódabikarbóna

200 ml olej

1 cukor vanilkový

3 vajcia

Všetky suroviny aj s nastrúhanými hruška mi zmiešame.

Pečieme na 180 st.