Potrebujeme:

400 ml smotana na šľahanie

5 plátkov želatína

2 bal. cukor vanilkový

1 PL cukor práškový

200 g mascarpone

Maliny

Kryštálový cukor

Drobné ovocie

 

Postup:

Smotanu zahrejme s cukrom (nesmie sa variť). Plátkovú želatínu namočíme do studenej vody cca 10min, vyžmýkame a primiešame do smotany, miešame, kým sa úplne nerozpustí. V miske rozmiešame mascarpone a postupne pridávame smotanu. Naplníme do pohárov a odložíme na niekoľko hodín stuhnúť do chladničky.

Maliny dáme na panvicu, zasypeme cukrom a necháme skaramelizovať. Jemne vychladené nalejeme na vrch už vychladenej pannacotty. Ozdobíme drobným ovocím.

 

Pannacotta s malinami


600 g hrušky

400 g cukor práškový

100 g múka polohrubá

300 g múka hrubá

1 KL sódabikarbóna

200 ml olej

1 cukor vanilkový

3 vajcia

Všetky suroviny aj s nastrúhanými hruška mi zmiešame.

Pečieme na 180 st.