Potrebujeme:

500 g ricotta

250 g tvaroh nízkotučný

100 g cukor práškový

250 ml smotana na šľahanie

30 g káva

250 g voda

300 g mlieko

200 g piškóty

100 g malín

2 PL šťava z citróna

2 PL čakankový sirup

1 ČL škrob kukuričný

Maliny

Biela čokoláda

Postup:

Ricottu, tvaroh a cukor zmiešame, zľahka primiešame vyšľahanú smotanu na šľahanie.

Maliny povaríme s citrónovou šťavou a čakankovým sirupom. Zahustíme kukuričným škrobom.
K uvarenej káve pridáme horúce mlieko.

Piškóty namáčame v kávové zmesi a ukladáme na dno formy. Pokračujeme s krémom, malinovou vrstvou, piškótami, krémom.
Tiramisu necháme odležať v chladničke
Na vrch uložíme maliny a posypeme hoblinami bielej čokolády.

Malinové tiramisu


600 g hrušky

400 g cukor práškový

100 g múka polohrubá

300 g múka hrubá

1 KL sódabikarbóna

200 ml olej

1 cukor vanilkový

3 vajcia

Všetky suroviny aj s nastrúhanými hruška mi zmiešame.

Pečieme na 180 st.