Malinové tiramisu

Malinové tiramisu

Potrebujeme:

500 g ricotta

250 g tvaroh nízkotučný

100 g cukor práškový

250 ml smotana na šľahanie

30 g káva

250 g voda

300 g mlieko

200 g piškóty

100 g malín

2 PL šťava z citróna

2 PL čakankový sirup

1 ČL škrob kukuričný

Maliny

Biela čokoláda

Postup:

Ricottu, tvaroh a cukor zmiešame, zľahka primiešame vyšľahanú smotanu na šľahanie.

Maliny povaríme s citrónovou šťavou a čakankovým sirupom. Zahustíme kukuričným škrobom.
K uvarenej káve pridáme horúce mlieko.

Piškóty namáčame v kávové zmesi a ukladáme na dno formy. Pokračujeme s krémom, malinovou vrstvou, piškótami, krémom.
Tiramisu necháme odležať v chladničke
Na vrch uložíme maliny a posypeme hoblinami bielej čokolády.