Malinové tiramisu
Potrebujeme:
500 g ricotta
250 g tvaroh nízkotučný
100 g cukor práškový
250 ml smotana na šľahanie
30 g káva
250 g voda
300 g mlieko
200 g piškóty
100 g malín
2 PL šťava z citróna
2 PL čakankový sirup
1 ČL škrob kukuričný
Maliny
Biela čokoláda
Postup:
Ricottu, tvaroh a cukor zmiešame, zľahka primiešame vyšľahanú smotanu na šľahanie.
Maliny povaríme s citrónovou šťavou a čakankovým sirupom. Zahustíme kukuričným škrobom.
K uvarenej káve pridáme horúce mlieko.
Piškóty namáčame v kávové zmesi a ukladáme na dno formy. Pokračujeme s krémom, malinovou vrstvou, piškótami, krémom.
Tiramisu necháme odležať v chladničke
Na vrch uložíme maliny a posypeme hoblinami bielej čokolády.