Potrebujeme:

Cesto:, 25 dkg hladkej múky, 25 dkg tuku na pečenie, 1 tvaroh (asi 25 dkg), , Plnka:, strúhané jablká, posekané vlašské orechy, hrozienka, cukor, mletá škorica, strúhanka

Postup:

Z múky, tuku, tvarohu a štipky soli vypracujte cesto a rozdeľte na 4 časti, ktoré vyvaľkajte na obdĺžniky. Boky dlhšej strany obdĺžnika narežete asi do 1/3 ozdobným koliečkom (radielkom), do stredu dajte plnku, boky zapleťte preložením cez plnku, potrite vajcom, uložte na plech a upečte do zlatista.

TIP: Podávajte teplé a chrumkavé.

Jablková štrúdľa


600 g hrušky

400 g cukor práškový

100 g múka polohrubá

300 g múka hrubá

1 KL sódabikarbóna

200 ml olej

1 cukor vanilkový

3 vajcia

Všetky suroviny aj s nastrúhanými hruška mi zmiešame.

Pečieme na 180 st.