4 kg jahody

mäta

2 kg cukor kryštálový

 

Jahody pokrájame, a vrstvíme do hrnca – jahody, mäta, cukor. Hrniec uložíme na chladné miesto do druhého dňa.

Jahodovo mätovo sirupovú zmes rozmixujeme do hladka Varíme po častiach 3-4 naberačky, tak dlho, kým džem neprestane peniť a skúška želírovania je pozitívna.

Poháre naplníme džemom a prevrátime hore dnom na 30 minút. Potom ich otočíme a postavíme viečkom hore.

 

Jahodovo mätový džem


600 g hrušky

400 g cukor práškový

100 g múka polohrubá

300 g múka hrubá

1 KL sódabikarbóna

200 ml olej

1 cukor vanilkový

3 vajcia

Všetky suroviny aj s nastrúhanými hruška mi zmiešame.

Pečieme na 180 st.