Potrebujeme:

Lístkové cesto

Čučoriedky

Kryštálový cukor

Smotana na šľahanie

Cukor práškový

Mascarpone

Lieskové oriešky mleté

 

Postup:

Z lístkového cesta upečieme kornúty. Pripravíme si rozvar z čučoriedok a cukru. Smotanu na šľahanie vyšľaháme s cukrom, primiešame mascarpone a zľahka zapracujeme čučoriedkový rozvar.

Kornúty plníme plnkou a celými čučoriedkami.

Konce plnky v kornúte posypeme orieškami.

Čučoriedkové kornúty


600 g hrušky

400 g cukor práškový

100 g múka polohrubá

300 g múka hrubá

1 KL sódabikarbóna

200 ml olej

1 cukor vanilkový

3 vajcia

Všetky suroviny aj s nastrúhanými hruška mi zmiešame.

Pečieme na 180 st.