Lievance s jahodovou omáčkou
Potrebujeme:
200 g múka hladká
50 cukor kryštálový
1 ks prášok do pečiva
1 ks cukor vanilínový
2 vajcia
250 ml mlieko
olej
Soľ
Jahodová omáčka
400 g jahody
100 g kryštálový cukor
200 ml voda
2 PL škrob kukuričný + 100ml vody
Postup:
Zmiešame múku, cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Pridáme žĺtky, olej, mlieko a štipku soli. Vymiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý jemne vmiešame do cesta.
Lievance pečieme na panvici, ktorú si pred prvým lievancom potrieme olejom za pomoci servítky.
Jahody nakrájame a s kryštálovým cukrom nasypeme do hrnca. Prilejeme vodu a všetko spolu privedieme k varu. K jahodovej omáčke primiešame škrob rozpustený v 100 ml vody a ešte spoločne povaríme asi 2 minúty.