4 jablká Smeralda
2 lyžice olivového oleja
Dressing:
2 lyžice jablkového octu
2 lyžice olivového oleja
1 lyžica javorového sirupu
½ lyžičky soli
¼ lyžičky čierneho korenia
 
Šalát:
Šalát zo zelených listov (špenát, poľníček, rukola,…)
Čerstvý kozí syr
Hrsť nasekaných opečených orechov
 
Postup:
Rúru predhrejeme asi na 190°. Jablká nakrájame na štvrtinky, pokvapkáme olivovým olejom, premiešame. Pečieme do mäkka asi 20-30 minút. Po upečení necháme jablká úplne vychladnúť.
V miske zmiešame ingrediencie na dressing. Pokvapkáme ním šalát a premiešame. Na vrch šalátu poukladáme syr, opekané jablká, posypeme orechmi a podávame.
Dobrú chuť priatelia!
 
Smeralda: špeciálna, chrumkavá a šťavnatá, sladkokyslá odroda. 🍏🍏🍏
Je nenápadná, ale skrýva v sebe prekvapenie, preto sme ju nazvali ukrytým drahokamom z našich sadov. Geniálne chutí samozrejme aj bez akejkoľvek úpravy a vtedy má aj najviac vitamínov, ale je vhodná aj na prípravu množstva pochúťok.

ŠALÁT S PEČENÝMI JABLKAMI


600 g hrušky

400 g cukor práškový

100 g múka polohrubá

300 g múka hrubá

1 KL sódabikarbóna

200 ml olej

1 cukor vanilkový

3 vajcia

Všetky suroviny aj s nastrúhanými hruška mi zmiešame.

Pečieme na 180 st.