Xenia pité bez vaľkania

Xenia pité bez vaľkania

Potrebujeme:


250 g múka hladká

150 g cukor práškový

1 ks cukor vanilkový

½ bal prášok do pečiva

150 ml olej

3 vajcia

200 ml mlieko

1200 g hrušky nastrúhané

2 ks cukor škoricový

1 PL cukor kryštálový

Hrozienka namočené v rume

Mandľové lupienky

Postup:

Hrušky očistíme, nastrúhame, vyžmýkame šťavu a zmiešame ich so škoricovým cukrom, cukrom a hrozienkami. Na cesto zmiešame všetky suroviny. Plech (35×25) vymastíme olejom a vysypeme múkou. Polovicu cesta nalejeme na plech a dáme do vyhratej trúby 180 st. na 15 minút. Potom na cesto rovnomerne rozložíme hrušky a zalejeme druhou polovicou cesta. Vrátime do trúby a pečieme ešte 25-30 minút. Vrch posypeme mandľovými lupienkami .