Xenia pité bez vaľkania
Potrebujeme:
250 g múka hladká
150 g cukor práškový
1 ks cukor vanilkový
½ bal prášok do pečiva
150 ml olej
3 vajcia
200 ml mlieko
1200 g hrušky nastrúhané
2 ks cukor škoricový
1 PL cukor kryštálový
Hrozienka namočené v rume
Mandľové lupienky
Postup:
Hrušky očistíme, nastrúhame, vyžmýkame šťavu a zmiešame ich so škoricovým cukrom, cukrom a hrozienkami. Na cesto zmiešame všetky suroviny. Plech (35×25) vymastíme olejom a vysypeme múkou. Polovicu cesta nalejeme na plech a dáme do vyhratej trúby 180 st. na 15 minút. Potom na cesto rovnomerne rozložíme hrušky a zalejeme druhou polovicou cesta. Vrátime do trúby a pečieme ešte 25-30 minút. Vrch posypeme mandľovými lupienkami .