Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec

20 g kokosového oleja • 1 lyžica medu • 160 g jemných ovsených vločiek • 175 g orechov (mix vlašských, lieskových orechov a mandlí) • 8 jabĺk Smeralda • 200 ml vriacej vody • 200 g sušených brusníc
 
V panvici rozpustite kokosový olej s medom. Pridajte vločky, orechy a opekajte 5 minút na miernom plameni. Jablká ošúpte, nakrájajte na menšie kúsky. Zalejte jablká 200 ml vriacej vody a varte 12 minút. Rúru predhrejeme na 190°. Plech vyložte papierom na pečenie. Na plech poukladajte uvarené jablká, posypeme brusnicami a opečenými vločkami s orechmi. Pečieme 25 až 30 minút.
 
Dobrú chuť priatelia!
 
Smeralda: špeciálna, chrumkavá a šťavnatá, sladkokyslá odroda. 🍏🍏🍏
Je nenápadná, ale skrýva v sebe prekvapenie, preto sme ju nazvali ukrytým drahokamom z našich sadov. Geniálne chutí samozrejme aj bez akejkoľvek úpravy a vtedy má aj najviac vitamínov, ale je vhodná aj na prípravu množstva pochúťok.

ZAPEČENÉ JABLKOVÉ MÜSLI ZO SMERALDY


600 g hrušky

400 g cukor práškový

100 g múka polohrubá

300 g múka hrubá

1 KL sódabikarbóna

200 ml olej

1 cukor vanilkový

3 vajcia

Všetky suroviny aj s nastrúhanými hruška mi zmiešame.

Pečieme na 180 st.