Potrebujeme:

2 litre prevarená vychladnutá voda

40 kvetov levanduľa čerstvá

60 listov mäta

300 g červené ríbezle

800 g cukor kryštálový

1 citrón

1 limetka

1 pomaranč

1 ČL kyselina citrónová

 

Postup:

Vodu prevaríme a necháme vychladnúť. Levanduľu aj mätu umyjeme a necháme vysušiť na mriežke. Kvety levandule a lístky mäty pridáme do studenej vody. Šťavu z citrusov pridáme do vody s bylinkami, premiešame a necháme na chladnom mieste lúhovať 24 hodín.

Sirup precedíme. Červené ríbezle rozmixujeme a cez gázu vyžmýkame do sirupu. Pridáme cukor, kyselinu citrónovú a necháme zovrieť. Sirup plníme do čistých sklenených fliaš.

Sirup levanduľový s mätou a červenými ríbezľami


600 g hrušky

400 g cukor práškový

100 g múka polohrubá

300 g múka hrubá

1 KL sódabikarbóna

200 ml olej

1 cukor vanilkový

3 vajcia

Všetky suroviny aj s nastrúhanými hruška mi zmiešame.

Pečieme na 180 st.